بزرگترین مرجع باغبانی و زراعت در ایران

روش های نوین باغبانی و زراعت

بزرگترین مرجع باغبانی و زراعت در ایران

روش های نوین باغبانی و زراعت

نکاتی در مورد هرس درختان

بیشتر گیاهان باغبانی بویژه چند ساله چوبی،اگر در شرایط محیطی مناسب بدون دخالت انسان رشد کنند، پس از چند سال ، تبدیل به درختان یا درختچه هایی با شاخساره متراکم خواهند شد که چه از نظر میزان و کیفیت باروری و چه از نظر شکل ظاهری مطلوب نخواهند بود.

 در اینگونه گیاهان شاخه ها، مزاحم رشد یکدیگر بوده، دچار پیچیدگی و خمیدگی می شوند.

 


haras

سویی چون بدلیل پر برگی، نور کافی به درون شاخساره گیاه نمی رسد به تدریج برگها و شاخه های وسطی شاخساره خشک می شود و از بین میرود و تولید گل و میوه محدود به سطح بیرونی شاخساره گشته ، میزان محصول کم می گردد. برای جلوگیری از این امر و ایجاد شکل و حالت مناسب در گیاه ، باید آن را پیرایش(هرس) و به نحوه دلخواه تربیت کرد.


 پیراستن (هرس کردن):

 به طور کلی پیراستن(هرس کردن) عبارتست از قطع کامل یا جزئی شاخه،ریشه،پوست، برگ و یا گل و میوه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه . پیراستن یکی از عملیات مهم باغبانی است که از حدود سه هزار سال پیش شناخته شده و مورد استفاده قرار میگرفته است. دلایل و فواید آن را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

 

 ۱- حذف شاخه های مزاحم ،خشک شده ، آفت زده و مریض و شکسته جهت حفظ و تامین سلامت گیاه


 ۲- ایجاد شرایط مناسب جهت ورود نور و هوا به درون شاخساره و خلوت کردن نقاط شلوغ و متراکم آن به منظور ایجاد امکان تولید محصول بیشترو مرغوبتر


 ۳- ایجاد شکل ویژه در شاخساره گیاه،ا ین امر بویژه در میوه کاری و نیز در شکل سازی گیاهان جهت تزئین باغ و باغچه از اهمیت خاصی برخوردار است.


 ۴- ایجاد تعادل بین شاخساره و ریشه ، بویژه هنگام نشاء کاری و جابجا کردن گیاه، جهت تضمین موفقیت و ایجاد امکان رشد اولیه سریعتر برای گیاه.


 ۵- جوان ساختن درختان مسن از طریق حذف شاخه های پیر و وادار کردن درخت به تولید شاخه های جدید،جهت بالا بردن قدرت باردهی آن.


 ۶- پیش یا پس انداختن باروری گیاه و تنظیم گلدهی و ایجاد تعادل بین رشد رویشی و میزان محصول و بالا بردن کیفیت فرآورده تولید شده.


 ۷- محدود کردن رشد و کوتاه ساختن گیاه برای تسهیل عملیاتی مانند سمپاشی و برداشت محصول و نیز به دلایل تزئینی

 

زمان هرس (پیرایش):

بسته به نوع گیاه و هدف از پیرایش(هرس)،این کار این کار در دو موقع از سال انجام میشود: یکی پیرایشی که در زمان رکود و خواب زمستانه انجام میشود و هرس یا هرس سیاه یا زمستانه نامیده میشود و دیگری پیرایشی که در دوره فعالیت گیاه ، یعی هنگامیکه گیاه دارای برگ و احیانا گل و میوه است ، انجام میگیرد و هرس یا هرس سبز یا تابستانه نامیده میشود.در مورد هر دو نوع پیرایش باید به این دونکته توجه نمود که اصولا پیرایش در هر زمان انجام شود ،باعث تاخیر در باروری نهالهای جوان و کم شدن محصول درختان بارور میشود، بنابراین ،بایددر تمام انواع پیرایش جانب تعادل رعایت گردد و قطع اندامهای گیاه تنها به مقدار لازم و در نهایت احتیاط انجام پذیرد.

 

 هرس سیاه یا زمستانه :

این نوع هرس از آنجا که زمانی انجام میگیرد که گیاه فاقد برگ و در حال رکود است بیشتر مرسوم است.

چون اولا : در این هنگام شاخه ها بدون پوشش و قابل مشاهده بوده و به راحتی می توان به آنها دسترسی پیدا کرد و آنهایی را که باید به طور کامل یا جزئی حذف شوند با دیدی باز برگزید.

ثانیا:گیاه در این زمان فعالیت زیستی چندانی ندارد میزان آسیب حاصل از هرس به حداقل کاهش می یابد. از هرس های زمستانه میتوان هرس های شکل دهی نهالهای تازه کشت شده را نام برد. این هرس ها مهمترین گام در تشکیل شاخه های اصلی درخت یا بوته آینده به شمار میروند و در حقیقت مبنا و اساس شکل آینده گیاه را تشکیل میدهند.

علاوه بر این پیرایش ها ، حذف شاخه های آفت زده و مریض و شکسته نیز باید در زمستان پیش از فعال شدن گیاه ،انجام گیرد زیرا این نوع شاخه هامعمولا پناهگاه و منبع انتشار آفات و امراض اند. پیرایش دیگری که باید حتما در زمستان انجام گیرد پیرایش ریشه است.

 

هرس سبز یا تابستانه:

این نوع هرس ها ، گرچه همگی به نام هرس تابستانه خوانده می شوند ولی در عمل بر حسب نوع، میتوان آنها را از اوایل بهار تا اواخر تابستان انجام داد. مهمترین هرس ها تابستانه عبارتند از: حذف گلها و میوه های اضافی که کلا تنک کردن نامیده میشود. ایجاد زخم بر روی پوست ساقه، حذف نرکها و پا جوشها، بریدن قسمتهای انتهایی شاخه های تند رشد و  هرس بوته های زینتی و بالاخره هرس برگ .

 

انواع پیرایش(هرس):

بر حسب هدف هرس ،میتوان قسمتهای مختلف گیاه اعم از شاخه،ریشه،برگ ،پوست و گل و میوه را بطور کامل یا جزئی حذف کرد. حذف هر یک از این اعضاء بر روی رشد و باروری گیاه در همان سال هرس و گاهی در طی چند سال بعد اثرات ویژه باقی می گذارد که با گزینش زمان و شدت پیرایش مناسب میتوان در شدت و ضعف این اثرات دخالت ورزید.

 

پیرایش ساقه:

در بین اعضاء مختلف یک گیاه ،تعداد و نحوه رشد شاخه ها مهمترین عامل تعیین کننده در نحوه و اندازه پایداری آن در مقابل فشارهای ناشی از وزن میوه ،باد و برف و یخبندان زمستانه به شمارمیرود.بعلاوه قرار گرفتن شاخه ها و زاویه آنها با تنه و شاخه های اصلی تر،به میزان زیادی بر روی قدرت باروری گیاه و تحمل آن در برابر شرایط نا مساعد جوی تاثیر میگذارد. به این دلایل، در هنگام هرس شاخه های یک گیاه باید دقت زیادی به کار برد و همواره شکل و اندازه نهایی آن در نظر گرفت.

به طور کلی شاخه های یک گیاه چوبی را می توان به دو گروه بارور و نابارور تقسیم نمود. شاخه های نابارور عبارتند از:پاجوشها،نرک هاو شاخه های معمولی بی بار(فاقد گل و میوه). شاخه های بارور عبارتند از:سیخک ها و شاخه های معمولی باردهنده(دارای گل و میوه) این هر دو گروه از رشد جوانه شاخه های معمولی نا بارور به وجود می آیند.در برخی از گیاهان ،مانند انگور،این شاخه ها قبل از رشد دارای سرآغازه های گل هستند و پس از رشد گل شان باز میشود. بعضی مانند هلو، درتابستان سال رشد، در جوانه های جانبی آنها سرآغازه های گل به وجود می آید که پس از زمستان گذرانی، در بهار سال بعد تبدیل به گل و میوه میشوند.در پیرایش شاخه های نابارور اصل بر اینست که تمام پاجوشها و نرک ها را در طول فصل رشد،همچنانکه به تدریج پدیدار میشوند از ته قطع کنند.البته در شرایط استثنایی، میتوان این شاخه ها را نگاه داشت و پاجوشها را به عنوان پایه پیوند و نرکها را(بوسیله چند سال سر زنی و وادار ساختن به انشعاب و تولید جوانه گل) به عنوان شاخه بارور و یا شاخه حامل سیخک به کار گرفت. شاخه های معولی نابارور را ، بر حسب موقعیت آنها، میتوان در دوره استراحت گیاه، به دو صورت سر زنی یا حذف کامل هرس کرد.

در اینجا باید در نظر داشت که معمولا در بهار سال بعد از هرس ،گیاه که مقداری از شاخه ها و در نتیجه تعدادی از جوانه های خود را از دست داده، نیروی ذخیره خود را صرف رشد جوانه های باقیمانده میکند و بدین ترتیب جوانه هایی که در شرایط معمولی ممکن بود رشد نکرده و به حالت راکد(خفته) یا جوانه نهفته در آیند،تبدیل به شاخه میشوند و موجب تولید شاخساره زیاد و متراکم شدن شاخساره درخت می گردند.در چنین حالتی، باید تعدادی از این شاخه های جدید را ، در زمستان سال بعد،به طور کامل حذف کرد و شمار باقیمانده را نیز سرزنی و کوتاه کرد تا از رشد سریع و بدون انشعاب ،در نتیجه از ترکه ای شدن آنها جلوگیری کرده در ضمن ، برای رشد سال بعد تعداد کافی جوانه بر روی گیاه باقی بماند.

هرس شاخه های بارور ،بستگی به طول عمر آنها دارد. به عنوان مثال ،شاخه های بارور معمولی بیش از یکبار تولید گل و میوه نمی کنند،بنابر این باید در زمستان سالی که به بار نشسته اند پیراسته شوند. سیخک ها، در گیاهان مختلف، طول عمر های متفاوتی دارند ،مثلا در زردآلو تا چهار سال ، در سیب ده سال تا بیست سال در گیلاس ده تا دوازده سال و گلابی حدود بیست سال عمر میکند و پس از آن خشک می شود. در این هنگام باید سیخکها را از طریق قطع شاخه حاملشان هرس کرد و گیاه را وادار به تولید شاخه های جدیدی کرد که هر کدام ، پس از چند سال ، بصورت شاخه های حامل سیخک های جوان بارور در می آیند.

در هر هرس شاخه، برای اخذ فرم و شکل مطلوب و جلوگیری از رشد بی رویه و عقب افتادن باروری و کم شدن محصول سال بعد ، رعایت نکات زیر ضروری است:

الف-در موقع حذف کامل یک شاخه،صرفنظر از قطر آن، باید دقت شود که برشی که برای پیرایش داده میشود در پایین ترین قسمت شاخه ای که قرار است حذف شود و به موازات تنه اصلی ایجاد شود، بطوریکه قسمتی از شاخه بریده شده بر روی تنه یا شاخه اصلی باقی نماند. این امر باعث می شود که سطح بریده شده ، سریعا توسط بافت پوششی پینه التیام یابد و راه نفوذ عوامل بیماری و پوسیدگی مسدود گردد.اگر برش به طور نا صحیح انجام شود،زایده ای از شاخه بریده شده بر روی درخت باقی خواهد ماند که ناخنک یا مهمیز نامیده میشود و به دلیل رشد نکردن ، پس از مدتی میمیرد و مورد حمله شدید قارچها و باکتریهای گند رو قرار میگیرد و دچار پوسیدگی میگردد.پوسیدگی به مرور در طول زایده پیشروی کرده ، به تنه درخت میرسد و در نتیجه پس از چند سال درخت را پوک و تو خالی میکند. اگر شاخه ای که قطع میشود مسن و دارای قطر بیش تر از پنج سانتی متر باشد،باید سطح بریده شده را با چسب باغبانی که دارای سم قارچ کش باشد پوشاند تا به درخت فرصت کافی برای التیام داده شود و در عین حال از قسمتهای مرکزی سطح بریده شده که قابلیت ترمیم ندارند مصون بمانند.اگر چسب در دسترس نبود ، میتوان محل زخم را با محلول یک درصد کات کبود (سولفات مس) گند زدایی کرده ، سطح آنها را با گل رس پوشاند.البته چون خاکها اغلب آلوده هستند ممکن است گیاه را آلوده کنند.

ب-هر گاه درختی چند سال هرس نشده باشد و یا بخواهیم از ارتفاع آن بکاهیم و در هر صورت هرس شدید نیاز است،این کار باید در طی چند سال انجام شود و به تدریج ، درخت به شکل و اندازه دلخواه در آید. پیرایش شدید یکباره ،باعث خواهد شد که باروری درخت( درصورتیکه هنوز بارور نشده باشد)یک تا چند سال به عقب بیفتد و اگر بارور شده باشد،برای یک یا چند سال، به شدت کاهش یابدو حتی گهگاهی بطور کامل متوقف شود. اشکال دیگر هرس شدید یکباره اینست که گیاه در سال بعد تعداد زیادی نرک تولید خواهد کرد که حذف آنها در طول فصل رشد کاری پر زحمت خواهد بود.

پ-در هنگام حذف کامل شاخه ها،باید دقت داشت که هر چه زاویه ای که شاخه با تنه و یا شاخه حامل خود می سازد به قائمه نزدیکتر باشد، این شاخه قویتر بوده ، رشد بهتری خواهد نمود و چنین زاویه ای در مقابل وزن میوه و فشارهای خارجی تحمل بیشتری خواهد داشت.بنابراین در هنگام هرس باید در درجه اول شاخه هایی حذف شوند که با تنه یا شاخه حامل خود زاویه بسته تری میسازند و در نتیجه ضعیف تر هستند.

ت-در انشعابات دو شاخه ای ،آنهایی که قطر یکی از شاخه هایشان از دیگری کمتر است قویتر از آنهایی هستند که قطر آنها با هم مساوی است. بنابراین، باید کوشش کرد که انشعابات دو شاخه ای که قطر انشعاب آنها یکسان نیست نگهداشته شوند.

ث- در هنگام سرزنی معمولا یک سوم تا نصف انتهای شاخه های طویل حذف می شود .وضعیت محل برشی نسبت به اولین جوانه نزدیک به آن در نحوه رشد شاخه و شکل درخت بسیار موثر است.به این معنی که اگر جوانه مذکور در قسمت فوقانی شاخه قرار گرفته باشددر اثر رشد، تبدیل به شاخه ای خواهد شد که تقریبا به طور عمودی رشد کرده به بالاخواهد رفت.و اگر جوانه در زیر شاخه قرار گرفته باشد بسیار نزدیک به رشد افقی خواهد بود.با توجه به این موضوع میتوان با گزینش محل برش در هرس سرزنی، شکل درخت و میزان گسترش شاخساره آنرا کنترل کرد. یعنی اگر هدف، متراکم کردن شاخساره درختی مثل هلو باشد که بطور طبیعی شاخساره ای گسترده دارد،باید جوانه در قسمت فوقانی باقی گذاشته شود و بر عکس ،اگر هدف پخش و گسترده کردن شاخساره درختانی مثل سیب گلاب و انواع گلابی باشد،که بطور طبیعی رشد عمودی دارند،باید جوانه قسمت زیرین باقی نگهداشته شود. در اینجا باید به این نکته اشاره کرد که هرچه یک شاخه عمودی تر باشد، چون شیره گیاهی در آن راحت تر و سریعتر جریان می یابد، رشد سریعتر و بیشتری نیز خواهند داشت که این امر بویژه در نرکها که تقریبا همگی عمودی رشد میکنند قابل مشاهده است.

در روی یک شاخه نیز رشد جوانه هایی که در سطح بالا قرار دارند معمولا از جوانه های زیرین بیشتر است و این تفاوت رشد،هرچه شاخه حامل جوانه ها افقی تر باشد،چشمگیر تر است. بنابراین گزینش محل برش علاوه بر هدایت نحوه رشد گیاه، در میزان رشد آن نیز موثر است.

ج- در گیاهان باغبانی و بویژه درختان میوه، برای تولید محصول زیاد و مرغوب باید نور با شدت کافی به تمام نقاط و بویژه به قسمت های درونی آن برسد. برای این منظور باید در هنگام هرس سعی شود با حذف شاخه های اضافی، قسمتهای میانی شاخساره در حد لازم و متعادل باز نگاهداشته شود. بویژه شاخه هایی باید هرس شوند که بطور شیب دار و کج درون شاخساره رشد میکنند و علاوه بر سایه اندازی، مزاحم سایر شاخه ها هم هستند.

چ- بسیاری بیماریها و آفات، در سطح یا درون شاخه های خشکیده ، زمستان گذرانی میکنند، از این رو لازم است در تمام طول فصل سال و بویژه در زمستان، تمام شاخه ها ی شکسته وخشکیده بریده و سوزانیده شوند. این عمل بخصوص در مبارزه با آفاتی مانند انواع چوبخوارها، پوست خوارهاو سوسک های شاخک بلند، از اهمیت وافری بر خوردار است.

ح-گهگاه هنگام قطع شاخه های کلفت و سنگین ، پس از آنکه عمق برش به حدود نصف قطر شاخه رسید، در اثر وزن زیاد ،بقیه شاخه می شکند و همراه خود قسمتی از پوست و چوب تنه را قطع و زخمی میکند . برای جلوگیری از این امر، که برای سلامتی گیاه مضر است، باید چنین شاخه هایی را با سه برش قطع کرد.

بدین ترتیب که اول برشی به عمق یک سوم تا نصف شاخه،از پایین به بالا،در فاصله حدود ۱۰ سانتی متری شاخه ایجاد کرده، سپس برش دوم را چند سانتی متر بالاتر از برش اول ، از بالا به پایین ایجاد و شاخه را از تنه جدا ساخت.در مرحله سوم باید زایده باقیمانده را که سبک است و خطر شکستن نداردبا یک برش از ته قطع کرد.برخی پیشنهاد میکنند بهتر است ناخنک ناشی از هرس ، یکسال روی گیاه باقی گذاشته شود،سپس درزمستان آینده حذف شود. دلیل این امر چنین ذکر میشود که زخم های ناشی از هرس ، موجب میگردند که انتقال مواد، از ریشه به قسمتهای بالایی شاخه بریده شده،مختل گردد و باعث ایجاد کمبود مواد در بالای زخم شوند، وانگهی انتقال شیره پرورده را نیز از بالا به زیر زخم محدود سازند که در هر دو صورت ، باقی گذاشتن ناخنک به درخت امکان می دهد که بافت های آوندی خود را سریعتر ترمیم کند. لازم به توضیح است که در این حالت،در طول سال اول، پس از هرس ،در صورتیکه سطح برش به طور مناسبی محافظت شود، خطر حمله قارچها و باکتریها به ناخنک و سرایت پوسیدگی به تنه (که در قسمت الف آمد) چندان هم شدید نیست.



منبع: پیک سبز طوس

نظرات 90 + ارسال نظر
حامد چهارشنبه 7 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 12:33 ب.ظ

uhgd f,n

juju چهارشنبه 14 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 04:37 ب.ظ http://j

فاطی شنبه 24 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 09:21 ب.ظ http://fati0078.blogfa.com

خوب بود

helma یکشنبه 17 فروردین‌ماه سال 1393 ساعت 09:23 ب.ظ

بابادمتون گرم خیلی باحاله

الهه یکشنبه 31 فروردین‌ماه سال 1393 ساعت 09:30 ب.ظ

masoud شنبه 14 تیر‌ماه سال 1393 ساعت 02:50 ب.ظ

سلام
تشکر از مطالب خوبتون

وحید چوپانی شنبه 4 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 12:44 ق.ظ

خیلی خوب بود مرس

مهرنوش دوشنبه 20 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 06:37 ب.ظ

محمد پنج‌شنبه 23 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 11:02 ب.ظ

خیلی عالی بود ممنون

محمد سرحدی چهارشنبه 12 شهریور‌ماه سال 1393 ساعت 12:09 ق.ظ

درخت گلابی گهن سال 45سال سن بار نمی دهد و چگونه حرض کنم دلیل با بار ندادنش چیه ممنون از راهنمای شما

سلام دلیل بار ندادنش که خیلی فاکتورها میشه اما کلا درختای دانه دار مثل سیب و گلابی به صورت لیدری هرس میکنند

محمد جمعه 11 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 10:36 ق.ظ

سلام

دستتون درد نکنه عالی بود

علی دوشنبه 28 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 05:01 ب.ظ

عالی‏ ‏بود

طباطبایی چهارشنبه 5 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 12:12 ب.ظ

سلام
مطالب خوبی ارایه نموده اید ولی در خصوص زمان هرس زمستانه هم بررسی وارایه طریق فرمایید.عده ای معتقدند که انجام هرس قبل از سپری شدن فصل سرما باعث اسیب رسیدن به درخت میشود وبهتر ست که تا حد ممکن این زمان را به تاخیر انداخت
حتی در هلو وشلیل زمان متورم شدن شکوفه ها خیلی بهتر است.09121307803

سلام این عده کاملا درست گفتن یا قبل از سرما تو پاییز یا بعد از سرما اواخر بهمن ماه البته این زمانها تقریبی هست چون تو مناطق مختلف آب و هوایی فرق میکنه

محمد یکشنبه 30 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 12:07 ب.ظ

بعد از قطع کامل درختان (گردوی 15 ساله که به علت تراکم زیاد بار نمیداده) ، اگر بخواهیم همون جا در خت میوه جدید بکاریم، آیا لازمه درختای قبلی رو از ریشه در بیاریم؟ بعضیا میگن درخت گردو همه قوت زمینو میگیره. لطفا راهنمائی کنید
ممنون

اگه درختو از ریشه در بیارید خاک و کود جدید بدید سموم قارچ کش هم استفاده کنید خیلی بهتره

محمد دوشنبه 1 دی‌ماه سال 1393 ساعت 11:40 ب.ظ

سلام،واقعا مطالب خوب و مفید بود، خیلی خیلی ممنونم ازتون، ببخشید من ی سوال داشتم خواهش میکنم پاسخ دهید چون فکر میکنم شما رفرنس خوبی برام هستین، من درختای 5 ساله انار رو میخام هرس کنم که بیشترشون از رو زمین 7-8تا تنه زدن، چندتا تنه نگه دارم که هرس زیاد سنگین نباشه؟ که محصول سال بعد را کاهش نده، آیا اگر تو زمستان هرس کنم مقاومت درخت انار رو کم نمیکنه؟ مرسی.

سلام معمولا 3 الی 4 تا تنه نگه میدارن

ماهروز چهارشنبه 3 دی‌ماه سال 1393 ساعت 12:23 ب.ظ

بسیار عالی بود ممنون ازاطلاعات خوب ومفید شما

ebrahimi جمعه 12 دی‌ماه سال 1393 ساعت 09:20 ق.ظ

از شاخه هرس شده درخت گردو اب زیادی خارج میشه چطور باید متوقفش کنم چسب باغبانی هم اثر نداره

با یه کم خمیر

اکبر جمعه 12 دی‌ماه سال 1393 ساعت 06:09 ب.ظ

سلام . خیلی عالی بود : سبز و پایدار باشید

parvinamiri جمعه 26 دی‌ماه سال 1393 ساعت 07:39 ب.ظ

بسیار عالی بوذ موفق باشیذ

توفیق اصغرزاده پنج‌شنبه 9 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 10:46 ب.ظ


سپاس
بهره بردم.

بهروز جمعه 24 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 10:40 ب.ظ

ممنون از مطالب مفید شما

فروهر جمعه 8 اسفند‌ماه سال 1393 ساعت 09:51 ب.ظ

ممنون از برنامه خوبتان

امیر چهارشنبه 13 اسفند‌ماه سال 1393 ساعت 09:57 ق.ظ

سلام خسته نباشید من هم یه باغ دارم 4 ساله هست ودرختانش اغلب هلو وشلیل هستش چجوری باید هرس کنم

درختای هسته دار مثل هلو به روش فری سنتر هرس میشن یعنی باید وسط درختآفتاب گیر باشه

صمد سه‌شنبه 11 فروردین‌ماه سال 1394 ساعت 01:54 ب.ظ

سلام ممنون از مطالبتان طرز هرس بیدمشک رو میخواستم بدونم مخصوصا شاخه های تازه ای که از کنار ریشه اصلی روییده اند تشکر.

این شاخه هارو باید از زیر خاک ببرید تا دیگه رشد نکنند

محسن چهارشنبه 2 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 07:06 ب.ظ

ضمن تشکر از مطالبتون.بنده یک درخت گردو دارم که سنش ی مقذار زیاده تا پیارسال 7الی8گونی کردو میداد ولی دوساله که گردوش کم شده و هینم بگم کهاز بدنه اصلیش به مقدار زیاد شیره ترشح میشه.خوشحال میشم راهنماییم کنید.ممنون

سلام شاید قارچی شده باشه

محمد شنبه 12 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 01:51 ب.ظ

سلام مطالب شما مفید ومختصر بود تشکر می کنم.

زینل جمعه 8 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 10:50 ق.ظ

خیلی عالی بود

شکیبا سه‌شنبه 19 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 02:02 ب.ظ

باسلام وتشکر از مطالبتان...برای درخت هلویی 3ساله با بار زیاد که برگ های ان مرتب پیجیده میشود چه کار باید کرد؟ اگر از سمی باد استفاده کرد چه نوعی باید باشد..ممنون

شته داره سم دیازینون بزنید

محمد جمعه 22 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 11:07 ب.ظ

سلام واقعا جامع و بینظیر مطالب را نوشته بودید ممنونم

سیامک شنبه 23 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 11:59 ق.ظ

سلام خیلی ممنونم از مطالب خوب شما!درخت هلو که برگهایش جمع شده و پیچ خورده و خشک میشود چه باید کرد احتمالا قارچ است چه سمی ودر چه زمانی استفاده کنم خیلی ممنون

شته سبزه لای برگ هارو باز کنید شته ها معلومن خیلی زود از سموم حشره کش استفاده کنید

درویش شنبه 23 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 04:56 ب.ظ

سلام خسته نباشید
لازم میدانم بخاطر زحمات و تلاشهای بسیار ارزشمندتان در راه اشاعه فرهنگ باغبانی و نیز بالا بردن سطح آگاهی عمومی در این زمینه - از شما تشکر و قدردانی کرده وبرایتان آرزوی سلامتی و توفیق کنم.
اطلاعات داده شده در این صفحه بسیار عالی و راهگشا بود . ممنون
موففففففففففففففففففففففففففففففففففق باشید

درویش دوشنبه 25 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 09:51 ق.ظ

کارشناس
سلام خسته نباشید
بازهم ضمن تشکر و قدردانی از زحماتتان بنده سوالی داشتم . اشم خواهشمند است بنده را راهنمایی بفرمایند.

محترم سلام علیکم
ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و تلاشهای بسیار ارزشمندتان در راه اشائه
علوم کشاورزی و... ونیز آرزوی سلامتی برای شما.
بنده سوالی داشتم در مورد درخت انار. خواهشمند است این حقیر را راهنمایی
بفرمایند.
درخت انار چندین ساله ای دارم که شاخ وبرگ آن بسیار بلند شده بود. بنده
تمام شاخه های اصلی ( تنه ای ) این درخت را سرزن کرده ام . و اکنون از
کناره های تنه شاخه های جدید بسیاری سبز شده است.
1- آیا (درسال آینده ) این شاخه های جدید حاصل یا انار خواهد داد ؟
2- آیا (درسال آینده ) پاجوشهایی که از پایین درخت سبز شده انار خواهد
داد.؟
خواهشمند است بنده ار راهنمایی بفرمایند.
باتشکر فراوان از شما
موفففففففففففففففففففففففففففق باشید.

سلام پیر مرد های روستای ما یه ضرب لامثل قدیمی دارن که میگه سه تا شاخه انار ۳۰ کیلو انار میده ۳۰ تا شاخه انار ۳ کیلو انار میده این نشون دهنده اهمیت هرس انار هست شما باید از پایه سه یا نهایتا ۴ تا شاخهاصلی داشته باشید پا جوش هارو هم باید حذف کنید انار هم نبایددر معرض آفتاب شدید باشه دچار آفتاب سوختگی میشه

علی اکبر شنبه 20 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 05:50 ب.ظ

با سلام
ممنون برای مطالب آموزنده
چند وقتی است شیره ای یا زل از تنه ی درخت گیلاس خارج شده و باعث عدم رشد درخت و خشک شدن درخت می شود ، لطفا راهنمایی برای حل این مشکل بفرمایید
و سوال دیگری که داشتم این است که درخت بادام آفتی چسبنده به لا به لای شاخه های خود می گیرد و باعث خشک شدن درخت می شود، لطفا اطلاعات و راهنمایی بدهید

سلام گیلاستون به علت کم آبی کرم ریشه بهش غلبه کرده یه کم مخلوط آب و سم دیازینون آماده کنید بریزید پای درخت اما بادام لای شاخه ها یا لای برگا اگه عکسشم بتونید ایمیل کنید بهتره

mustafa پنج‌شنبه 25 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 05:49 ق.ظ

مصطفی شنبه 21 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 01:58 ب.ظ

سلام تشکر از زحماتتون
اگر امکان داره توضیحاتتون را با شکل مشخض کنید

حسن پنج‌شنبه 2 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 01:58 ب.ظ

سلام، تشکر میکنم از راهنمایتون،نهال سیب، بهار گذشته کاشتم و کلیه جوانه ها را تا الان زده ام و ارتفاع درخت به 1/5 متر الی 2 متر رسیده برای هرس باید چکار کنم

سلام درخت های دانه دار به روش لیدری باید هرسشون کرد یعنی یک پایه که تا بالا ادامه داره و ۵الی ۶ تا شاخه که از کنار پایه اصلی منشعب میشه حالا اگه وقت کردم عکسشو واستون میکشم و ایمیل میکنم

سالار دوشنبه 20 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 12:24 ب.ظ

محمدباقر سه‌شنبه 26 آبان‌ماه سال 1394 ساعت 07:38 ب.ظ

سلام
خیلی خیلی عالی بود
خداوندبرتوفیقاتتان بیفزاید

سینا یکشنبه 1 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 01:25 ب.ظ

سلام من یه باغ بادام دارم الان ۴ساله همش سرما تو فروردین خرابشون میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید راست سم بور و روی هم میزنم با روغن ولک گیاهی

سلام میشه بفرمایین چه درختایی دارید و تو چه منطقه آب و هوایی هستید

حسن فلاح جعفری جمعه 6 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 11:04 ب.ظ

باسلام وخسته نباشید مطالب بسیار مفید بودسپاسگزارم......
من یه باغ نزدیک رود خونه در زنجان دارم هر سال بدلیل نزدیک بودن به رودخانه درختا بارشونو میریزن بنظرتون چیکار باید بکنم؟ممنون میشم اگه راهنماییم بکنید

سلام خوب نزدیکی به رودخانه چه ربطی به ریزش بارشون داره؟!

رضا شنبه 21 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 10:25 ب.ظ

با سلام ممنون از سلیت آمورندتان
سوالی داشتتم در مورد درخت گردو ، برخی از مغزها سیاه و برخی نیمه سیاه وبرخی کاملا سالم اما کلا اندازه زیر گود حیوانی هم دادم درشت نشدن و همچنین در مورد آب سیاه گردو و نحوه خارج کردن آن توضیح بدهید ممنون خواهم شد

سلام به خاطر آفتاب سوختگی هست که مغذش سیاه میشه

حمزه یکشنبه 29 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 05:19 ب.ظ

سلام
ممنون از مطالب مفیدتان
برای زخم های حاصل از هرس مرکبات چه پیشنهادی دارین؟

سلام یه چسبهای مخصوصی هست مثل ضد زنگ باید به بدنهذدرخت مالید

جمال جمعه 11 دی‌ماه سال 1394 ساعت 08:23 ب.ظ

باسلام باغ من 15 ساله سیب سرخ است ولان هم برف باریده ولی استادکاران دارن هرس میکنن ایا ضرر دارد

سلام توی سرمای شدید هرس نکنید بهتره

جعفر یکشنبه 4 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 05:28 ب.ظ

سلام مطالب تون عالیه !یه سوال؟الان زمستان فصل هرس است !درختان هرس شده راقسمت بریده شده روی درخت راباید پوشاند یانیازی نیست یااگه نیاز است باچی بپوشانیم به جهت اینکه درخت خشک نشه اگه میشه یکم توضیح بدید ناواردهستیم

سلام من خودم چیزی استفاده نمیکنم اما پوشاننده هایی هست که میمالن رو قسمته بریده شده واسه جلو گیری از ورود افت و سرما

امیرحسین پنج‌شنبه 8 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 09:40 ب.ظ

سلام
برای متوقف کردن خارج شدن اب از درخت گردو پس از هرس فرمودید از خمیر استفاده کنیم.منظورتون خمیر گندم هست؟یا چیز دیگه؟

سلام بله

Majid.askarian سه‌شنبه 27 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 06:54 ب.ظ

در مورد افتاب سوختگى گردو توضیح دهیدید

سلام همون طوری که از اسمش پیداست علتش آفتاب شدید تیر و مرداد هست کاریشم نمیشه کرد

m چهارشنبه 28 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 09:06 ب.ظ

سلام
یه سری اطلاعات و توضیحات در مورد درخت های 2 یا 3 وچهار فصل میخواستم
اگه سایتی پی دی افی یا اطلاعاتی در خصوص درختانی که در چند فصل میوه میدن برام ایمیل کنید
نام درخت ، نوع پرورش ور منطقه و میزان رشدو...
ممنون میشم راهنمایی کنید

Majid.askarian چهارشنبه 5 اسفند‌ماه سال 1394 ساعت 08:35 ب.ظ

برأى جلو گیرى إز افتاب سوختگى کردو در تیرو امرداد مى توان بشتر أب داد یا خیر متشکرم

سلام گردو دختی هست که آب زیاد میخاد اما افتاب سوختگی دلیلش گرم شدن بیش از حد دما در تابستان هست و ربطی به آب نداره

علیرضا پنج‌شنبه 12 فروردین‌ماه سال 1395 ساعت 06:58 ب.ظ

باعرض سلام وخسته نباشی درمورد هرس نهال بادام پس از جابجایی از خزانه به زمین اصلی باید سر برداری کنیم یا نه ودر سالهای دوم وسوم چطوری هرس کنیم ممنون .

سلام بله باید سر برداری بشه جوانه های پایینشم حذف بشه تا درخت مثل بوته بزرگ نشه

ابراهیم دوشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1395 ساعت 09:22 ب.ظ

بخاطر توضیحاتتون ممنونممم..

منم ی سوال داشتم..
ما تو زمینمون وقتی درخت گیلاس میکاریم دو سه سال بعدش یکی یکی خشک میشن و اینکه زیادم رشد نمیکنن..ولی وقتی آلبالو میکاریم خوب رشد میکنه و خشکم نمیشه..ممنون اگه دلیلشو بگین و اینکه بگین چکار کنم..

ممنوون

سلام به خاطر اینه که آلبالو قدرت ریشه زنیه زیادی داره اما گیلاس اینطوری نیست شاید خاک باغتون سنگین باشه

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد