بزرگترین مرجع باغبانی و زراعت در ایران

روش های نوین باغبانی و زراعت

بزرگترین مرجع باغبانی و زراعت در ایران

روش های نوین باغبانی و زراعت

عناصر غذایی مورد نیاز درخت پسته

با سلام این مطلب رو به خاطر دوست عزیزم که در کرمان باغ پسته داره براتون آماده کردم لطفا نظر بدین 

 

عناصر غذایی مورد نیاز درخت پسته 

کشاورز عزیز جهت دادن کود تا بروز علائم صبر نکنید:
زیرا زمانی که علائم کمبود در درخت ظاهر شد بخشی از محصول همان سال از دست رفته است به خصوص اینکه درخت پسته گاهی کمبودها را تا لحظه مرگ نشان نمی دهد به همین دلیل پسته را گیاه دیوانه نامیده اند.
اگر به هر دلیل علائم کمبود در درخت ظاهر شد بهترین راه مبارزه سریع با مشکل، محلول پاشی است چون مانند سرم عمل کرده در اسرع وقت اثر می کند و خسارت را به حداقل می رساند.

کودهای حیوانی
استفاده از کودهای حیوانی علاوه بر جنبه تغذیه ای بیشتر به منظور اصلاح خاک از جمله بهبود ساختمان، دانه بندی، تهویه و بیولوژی آن و همچنین بالا بردن ظرفیت تبادل کاتیونی خاک صورت می گیرد.

نوع کود ازت (کیلوگرم در تن) فسفر (کیلوگرم در تن) پتاس (کیلوگرم در تن)
کود گاوی 4/3 3/1 5/3
کود گوسفندی 2/8 1/2 4/8
کود مرغی 20 25 13

میزان مواد غذایی در کود مرغی بیشتر از گوسفندی و در گوسفندی بیشتر از گاوی است با این حال مواد غذایی کود مرغی به اندازه ای نیست که بتواند تمام نیازهای غذایی گیاه را تامین کند. کود مرغی سریعتر از کودهای حیوانی دیگر مورد تجزیه قرار می گیرد اما به همین اندازه اثرات آن در خاک زودتر ناپدید می گردد که در این رابطه توصیه می شود کود گوسفندی و گاوی را به صورت پوسیده به خاک داده تا اثرات آن سریعتر بروز کند و از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
زمان مصرف
زمان استفاده از کودهای حیوانی از اواسط پاییز تا اوایل زمستان است. اگر بعد از زمان یاد شده استفاده گردد می تواند اختلالات فیزیولوژیک همچون زردی برگها در اول فصل به علت رقابت در مصرف ازت ریزموجودات تجزیه کننده کود با درخت و عدم دسترسی گیاه به ازت کافی ایجاد نماید. این مساله در مورد کودهایی که به خوبی نپوسیده اند شدیدتر است.
شیوه مصرف
باید در انتهای سایه انداز درخت به طور متناوب هر 2 سال یکبار، در یک طرف درخت چاله ای به عمق 40 و عرض 50 سانتی متر حفر کرده، کود را داخل آن بریزید و از ریختن کودهای حیوانی در سطح خاک خودداری کنید (مخصوصا در خاک های رسی) زیرا کودهایی که در سطح خاک ریخته می شوند قسمتی که در معرض مستقیم نور خورشید و هوا قرار می گیرد تجزیه شده به هدر می رود و قسمتی دیگر نیز چون می تواند آب و مواد غذایی بیشتری را جذب کرده و در اختیار گیاه قرار دهد، باعث رشد هوایی ریشه ها به سطح خاک می شود درنتیجه خشکی تابستان و سرمای زمستان می تواند ریشه های درختان را تهدید نماید.

کودهای شیمیایی
در مصرف کودهای شیمیایی، تنظیم میزان کود بر اساس دور آبیاری همواره باید مورد توجه قرار گیرد. در دورهای آبیاری بالاتر از 60 روز میزان مصرف باید دقیق محاسبه شود و جوانب احتیاط رعایت شود. مثلا هرچه فاصله بین دو آبیاری افزایش می یابد بایستی از میزان کودهای ازته کاست.

در اوایل فصل رشد چنانچه زردبرگی و رنگ پریدگی مشاهده شد باید به دو مسئله توجه نمود:
1- دادن کود دامی نپوسیده در اواخر فصل زمستان سبب فعالیت شدید ریزموجودات خاکزی به دلیل تجزیه کود شده و رقابت بر سر مصرف نیتروژن با درخت پیش می آید که این عامل می تواند سبب کمبود ازت خاک در شروع فصل رشد شده و زرد برگی را به وجود آورد.
2- غرقاب کردن طولانی باغات در اوایل فصل رشد که می تواند موجب زردبرگی و شیوع آفات و بیماریهایی همچون شیره سیاه (گموز) گردد.

نحوه مصرف کودهای ازته
50 درصد از ازت مورد نیاز درختان بارور در اسفند ماه، 25 درصد در اردیبهشت نهایتا تا خرداد ماه، 25 درصد باقیمانده را همراه با آب قبل از برداشت محصول در شهریور ماه
1- قسط اول کود ازته بهتر است از نوع اوره مصرف شود زیرا در سرمای اواخر زمستان و اوایل بهار بهتر جذب می شود.
2- قسط دوم کود ازته به شکل نیترات اوره مصرف شود که جذب تدریجی آن رشد دانه را تا اواخر فصل تضمین بعلاوه نیترات آمونیوم به تمایز جوانه های گل سال آینده که در این دوره صورت می گیرد، کمک می کند.
3- قسط سوم کود ازته بهتر است به فرم نیترات آمونیوم باشد تا قبل از ریزش برگها بطور کامل جذب درخت شده و ذخیره مناسبی برای شروع فصل بعد ایجاد نماید.(در سالهای کم بار قسط دوم ازت حذف شود).
یادآوری: فرمول بالا برای زمینهای با شوری کم تا متوسط قابل اجرا می باشد، برای آبهای شور و 8000EC> بهتر است فقط از سولفات آمونیوم جهت تامین کود ازته استفاده شود و میزان آن نیز کاهش یابد. کودهای ازته باید به فرم گندم پاش در زمین پخش شوند، سپس با لایه ای از خاک پوشانده و زمین را آبیاری نمود.

میزان مصرف ازت مورد نیاز درخت بر اساس سه اصل سن درخت، دور آبیاری و سال پربار و کم بار تعیین می شود.
هر درخت بالغ بارده در طول فصل رشد به میزان 600 گرم ازت خالص احتیاج دارد. مصرف اوره بالای 700 کیلو در هکتار احتیاج به دور آبیاری مناسب (زیر 30 روز) دارد و باغاتی با دور آبیاری بالای 65 روز، کشاورز مجموعا در طی سه مرحله فقط مجاز به مصرف 300 کیلو کود اوره در هکتار می باشد.
مصرف کود ازته برای درختان جوان
در مورد درختان زیر 3 سال از اسفند ماه تا پایان تیر ماه همراه با هر دور آبیاری مجموعا 100 کیلوگرم در هکتار کود اوره توصیه می شود. در مورد نهالهای بین 3 تا 8 سال به ازای هر سال افزایش سن، 50 کیلو ازت به مقدار اولیه اضافه خواهد شد تا در نهایت به 400 کیلو در هکتار در سال هشتم خواهد رسید.
کودهای فسفره (فسفات آمونیوم)
با توجه به بالا بودن pH خاکهای مناطق پسته کاری و وجود مقدار زیادی آهک در این خاکها، هر ساله مقداری فسفر در خاک تثبیت شده برای گیاه بی استفاده می ماند. به علت کندی حرکت این عنصر در خاک می بایست این کود را از اواسط پاییز تا اوایل زمستان به صورت نواری در عمق 30 الی 40 سانتیمتری به خاک داده شود و تا زمان شروع فصل رویش نیز دست کم دوبار آبیاری نمود.
کودهای پتاسه (سولفات پتاسیم)
این عنصر مقاومت گیاه را در مقابل شوری خاک و کم آبی زیاد می کند و بر میزان خندان شدن پسته می افزاید. این عنصر در اغلب خاکهای رسی به شدت تثبیت می شود و در خاکهای شنی قابلیت آبشوئی دارد از این رو در تمامی خاکهای مناطق پسته کاری افزودن کود پتاسه میتواند یک ضرورت باشد. زمان و شیوه مصرف همانند کودهای فسفره.

1- شوری و وجود لایه نمک سطحی، کم آبی، ریشه عمیق و عمر طولانی از عمده مسائلی هستند که تجزیه و جذب کود و مواد غذایی را با مشکل روبرو می کند.
2- در اوایل فصل رشد یعنی مهمترین زمان نیاز درخت به عناصر غذلیی خاک سرد است و فعالیت ریشه ها کند و درصد بسیار کمی از مواد غذایی می تواند بوسیله ریشه ها جذب شود.
3- در زمان پر شدن سریع دانه ها، ریشه ممکن است از تامین همه نیازهای درخت عاجز شود حتی اگر مواد غذایی کافی هم در اختیار داشته باشد.
لذا به دلایل فوق استفاده از تغذیه برگی و محلول پاشی مواد غذایی در مورد درختان پسته بایستی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

تغذیه از طریق برگ:
ریشه محل اصلی جذب غذاست. تغذیه برگی جانشینی برای کوددهی از راه ریشه نیست بلکه مکمل آن است. دو عامل مهم در باغات پسته مانع از جذب مناسب عناصر غذایی توسط ریشه می شوند:
1- فاصله زیاد دور آبیاری- بهترین دور آبیاری پسته 25-20 روز می باشد در صورتیکه دور آبیاری در باغات پسته ایران به مراتب بیشتر است و گاه به 90 روز هم می رسد لذا قسمت عمده ای از عناصر پرمحلول در آب مثل ازت علی رغم وجود در خاک دیگر نمی توانند جذب گیاه شوند چون آبی در خاک نیست که این عناصر را به سمت ریشه هدایت کند.
2- اکثر باغات پسته در خاک هایی با شوری و قلیاییت بالا احداث شده اند و این دو به شدت عناصر غذایی را تثبیت نموده و یا از جذب آن جلوگیری می کنند لذا محلول پاشی با کودهای مایع حداقل دو نوبت در سال کمک زیادی به رشد و نمو درختان پسته خواهد کرد.
بهترین زمان برای محلول پاشی 10-7 صبح و 5 بعد از ظهر به بعد می باشد. چون در این ساعات روزنه های برگ باز هستند و جذب بهتر صورت می گیرد. بهترین دما حدود 22 درجه است. در دمای بالای 27 درجه بهتر است محلول پاشی صورت نگیرد.

نظرات 86 + ارسال نظر
ناشناس چهارشنبه 16 بهمن‌ماه سال 1392 ساعت 09:37 ق.ظ

مصطفی چهارشنبه 7 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 08:33 ق.ظ

سلام. خیلی ممنون از مطالبی که گذاشتین. موفق باشید

محمد یکشنبه 25 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 12:05 ب.ظ

ممنون ازمطلب خوب شما

نسرین سمیعی سه‌شنبه 9 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 04:23 ب.ظ

متشکرم.بسیار خوب و مفید بود

مهدی دوشنبه 15 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 09:59 ق.ظ

ممنون از راهنمایی شما

سید یکشنبه 18 خرداد‌ماه سال 1393 ساعت 04:05 ب.ظ

خوب بود چون مختصر ومفید بود

ابوالفضل ابراهیمی شنبه 4 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 03:03 ق.ظ

سلام.از در اختیار گذاشتن تجربیاتون بسیار سپاسگذارم.ما در سبزوار باغ پسته 15ساله داریم که اب چاه عمیقمان شیرین و زمینمان خاک رس است به نظر شما درختها در وسط جوی باشد اب بخورد بهتر است یا پشته را اب بدهیم.ممنون

پای طوقه درخت آب نباشه بهتره قارچی نمیشه

ن-رزاقی یکشنبه 12 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 02:21 ب.ظ

سلام،من میخوام یه مقاله در مورد نیازهای تغذیه ای پسته بنویسم
احتیاج به منابع معتبر دارم.ممکنه منو راهنمایی کنید؟

ابوالفضل سه‌شنبه 14 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 10:54 ق.ظ

سلام خیلی ممنون واقعا عالی بود

علی پنج‌شنبه 23 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 10:04 ب.ظ

با تشکر بسیار عالی بود

محمد اعلمی سیوکی شنبه 25 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 11:25 ق.ظ

سلام و خدا قوت با تشکر از مطلبی که ارائه کرده بودید بسیار عالی بود . تشکر

محمد پنج‌شنبه 30 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 09:28 ق.ظ

باسلام وتشکر از سایت خوبتون .یه سوالی داشتم از خدمتتون من از روستا های تربت جام درخراسان رضوی هستم باتوجه به شرایط آب وهوایی اینجا می خوام بدونم میشه درخت پسته بکارم ودو هفته ای با تانکر آب بدهم.اگه میشه بگین چند لیتر آب باید بدم در هر دوره لطفا جوابشو به ایمیلم بفرستید... ممنونننننننننننننننننن از زحمات شما وسایتتتتت خوووووووووبتون.54563

حکیمه چهارشنبه 26 شهریور‌ماه سال 1393 ساعت 12:41 ب.ظ

سلام ممنون مطلب خوبی بود مفید مختصر کامل
فقط امکانش براتون هست از آفات وبیماریهای درخت پسته وروشهای مبارزه اشون هم مطلبی تهیه کنید؟؟ممنون میشم...

سلام حتما

حجت دوشنبه 31 شهریور‌ماه سال 1393 ساعت 08:56 ق.ظ

سلام من تازه امسال درختان پسته ام را پیوند زده ام ولی مدتی است که قسمت هایی از برگه ابتدا زرد و خشک می شود و حتی تعدادی از شاخه ها بطور کامل خشک می شود برای جلوگیری چکار باید انجام دهم

سلام عکسشو میتونید برام بفرستید

عباس پنج‌شنبه 17 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 07:38 ب.ظ

سلام خسته نباشید. دو تا سوال داشتم. من درخت دو ساله دارم آیا باید کوددهی را شروع کنم؟ سوال بعد :کی درختها آماده پیوند زدن هستند؟ممنون میشم اگه برام ایمیل کنین.

سلام درخت دو ساله معمولا احتیاج به کود دهی نداره البته کود حیوانی بدید بد نیست پیوند هم در زمانهایی که شیره گیاه نه متوقفه نه به شدت جریان داره انجام میشه مثل اردیبهشت و شهریور

عباس دوشنبه 21 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 08:26 ق.ظ

ممنونم مهندس . یک سوال دیگه میشه سایه انداز درخت رو بیشتر توضیح بدین . الان چالکود ها باید داخل جویه حفر شوند یا پشته؟

سایه انداز مقدار سایه ای هست که درخت در هنگام ظهر پای خودش میندازه به عبارت دیگه مقدار فاصله ای که شاخه ها رشد کردن و از ساقه دور شدند چال کود در مسیر آب باشه بهتره

عباس پنج‌شنبه 24 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 05:19 ب.ظ

از راهنمایی شما مممممممممممممممممممممنون

غلامرضا جمعه 2 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 05:19 ب.ظ

ممنون از مطالب خوبتان اگر ممکن است راجع به دیگر موارد هم اطلاع رسانی کنید

مرتضی جمعه 16 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 09:18 ق.ظ

مرسی عالی بود

s پنج‌شنبه 29 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 09:09 ب.ظ

سلااااااام خسته نباشین
ی سوال:مناگق کوهستانی مثل شهر کرد برای کشت پسته مناسب هست یانه ؟؟؟؟
ممنون میشم اگه جواب بدید

سلام نه

سلمان جلیله وند جمعه 30 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 08:47 ق.ظ

سلام ممنون خوب بود,من یه باغ ۱۵۰۰۰متری استان قزوین دارم ممنون میسم اگه بیشتر راهنماییم کنید

mahmoud جمعه 7 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 01:16 ب.ظ

سلام. لطفا اگر در مورد درخت سیب هم اطلاعاتی دارید من رو راهنمایی کنید. بهترین زمان استفاده از کود مرغی برای درختان سیب پاییز هست یا اواسط زمستان؟
با تشکر

سلام بهتره پاییز و بعد از ریختن برگها کود به درخت داد

محمد چهارشنبه 12 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 02:16 ب.ظ

با سلام و خسته نباشی
از مطالب سایتتون ممنون ی سوال دارم من ی باغ پسته دارم و از لحاظ کمبود عنصرتمام عناصر مورد نیاز درخت رو فراهم کردم دور ابیاری هم تقریبا 55 روز هسته اما نه درخت شادابی دارم نه محصول خوب پیشنهاد شما چیه ممنون میشم کمکم کنید و پیشنهادتون رو به ایمیلم بفرستید

علی اکبر مهرایین جمعه 14 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 05:32 ق.ظ

با سلام -اگه راجع به پسته کاری در خراسان راهنمایی بفرمایید واطلاعات گیاهپزشکی ارائه فرمایید متشکر میشوم

وحید پنج‌شنبه 20 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 08:21 ب.ظ

ممنون خوب بود

BEHROOZ دوشنبه 1 دی‌ماه سال 1393 ساعت 05:34 ب.ظ

بسیار عالی

قاسم نیکوکار شهر کاشمر دوشنبه 1 دی‌ماه سال 1393 ساعت 06:13 ب.ظ

سلام .اب و زمینهای کشاورزی ماشوراست .ایا میشود برای کم کردن شوری زمینهای پسته درزمستان چند نوبت اب شیرین به باغ داد . واین کار مشکلی برای پسته که به اب وزمین شور عادت کرده بوجود نمی اورد .متشکرم

سلام آبشویی زمستانه یکی از راه های کم کردن شوری زمینه

حسین جمعه 10 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 08:04 ق.ظ

سلام جناب مهندس ممنون از مطالبتون

MOHSEN دوشنبه 27 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 08:32 ق.ظ

با سلام،زمین پسته ای با درختان سه ساله دارم که پیوند نشده اند لطفا در مورد زمان پیوند و نحوه کود دهی(کیفیت و کمیت) جهت رشد سریعتر و بهتر درختان،راهنمایی و به ایمیل بنده ارسال فرمایید.

هادی علی ابادی جمعه 15 اسفند‌ماه سال 1393 ساعت 11:52 ب.ظ

باتشکر از شما استفاده کردیم

حامد سه‌شنبه 11 فروردین‌ماه سال 1394 ساعت 05:12 ب.ظ

ممنون از راهنمایی های خوبتون من آبیاری زیر سطحی کار می کنم اگر امکانش هست برای بازدید کننده هاتون مطالبی در اینباره ارائه کنید کمک زیادی بهشون می کنه مخصوصا دوستانی که از کمبود اب رنج میبرن یا دوست دارن با این مقدار آبی که دارن درخت میوه بیشتری داشته باشن اگر به ارتباط با بنده هم نیازی بود میتونید ایمیلم رو در اختیارشون بزارید.

سلام خوشحال میشم مطلب ارایه بدید به نام خودتون میزارم تو سایت

عباس احمدی جمعه 14 فروردین‌ماه سال 1394 ساعت 11:04 ب.ظ http://abasahmade.blogfa.com

با تشکر از مطالب شما

مجتبی شنبه 29 فروردین‌ماه سال 1394 ساعت 12:38 ق.ظ

سلام،
نهالهای من امسال دومین سال است که کاشته ام ،اگرممکن است جهت رشدبهترنهال
بنده را راهنمایی کنید که چه باید بکنم، متشکرم

مجید جمعه 4 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 09:57 ب.ظ

سلام ممنون

علی شاکر اردکانی شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 09:16 ق.ظ

ممنون از مطب خوب شما استفاد بردیم

محمد رضا فردوسی کیا شهرستان خوشاب خراسان رضوی شنبه 19 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 11:27 ق.ظ

با تشکر از زحمات شما از مطالب ارزنده تان استفاده کردم

احمد سه‌شنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 01:47 ق.ظ http://ahmadyaghma.blogfa.com

با سلام استفاده خوبی کردم متشکرم موفق باشید

mosa چهارشنبه 30 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 04:43 ب.ظ

:لبخند;سلام خیلی خوب بود منطقه ما آب و زمین شوره از گود اوره چه میزان استفاده کنم؟

حسین سه‌شنبه 9 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 07:42 ب.ظ

سلام:متشکرم مطالبتون برای من خیلی مفیدبود لطفا میشه من رو راهنمایی کنید اگر ابیاری پسته 10روزه باشه برای درخت مشکلی بوجودمی اورد ممنون بینا تربت حیدریه

سلام به خاطر تفاوت در مناطق آب و هوایی طبیعتا نیاز آبی درخت هم در مناطق مختلف فرق میکنه بهترین راه مشاهدات خودتون از آبیاری و تجربیات دیگر کشاورزای اون منطقه هست

رضا چهارشنبه 24 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 04:01 ق.ظ

درود بیکران خدمت تمام دوستان عزیز.دوست عزیزی به نام آقاحامد که از روش زیرسطحی
استفاده میکنند در صورت امکان آدرس ایمیلشون رو بدن یا به آیدی بنده ایمیل بزنن.
بااحترام.

فرهاد یکشنبه 11 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 04:23 ب.ظ

سلام .خواهش میکنم راهنماییم کنید من یک مقدار زمین پسته دارم که خیلی از درختام دارن خشک میشن اول برگها ازلبها سروع به خشک شدن میکنن تا بهوسط برگ میرسن وکلن خشک میشن برگها پیچ خورده هستن واکثر درختها شیره ازشون در میاد من مقاله ای راجع به شوری زمین خوندم به احتمال زیاد همین شوری هستش روی زمین هم لکهای سفید که به احتمال زیاد نمک هستن دیده میشه برگهای که خشک میشن بعصضیاشون دوباره جوونه میزنن ولی هنوز کوچیکن دوباره خشک میشن چهار سالی هم هست که هیچ کود شیمیایی ندادم فقط پارسال کود گاوی دادم به توسیه یک کشاورز هومیک اسید پای هر درخت کمی ریختم وابیاری کردم ولی فایده نداشت خلاصه یکی میگه شیره سیاه گرفته یکی میگه کود ندادی و غیره حالا نمیدونم چیکار کنم خواهشن راهنماییم کنید ممنون میشم

سلام اولین کاری که میکنی هم خاک پای درخت هم برگ درخت رو میدی آزمایشگاه خشک شدن سر برگ هم دلایل زیادی داری کمبود روی هست قارچ هم میتونه باشه ریشه درختاتم یه بررسی بکن ببین پوسیدگی نداره چون کود گاوی دادی ممکن ریشه رو پوسونده باشه موفق باشید

فرهاد سه‌شنبه 13 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 11:18 ق.ظ

جواب منم بدید خواهشن

چشم

سهراب میرشکار شنبه 17 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 04:34 ق.ظ

سلام وخسته نباشید جناب
تشکر از برای اطلاعات مفیدتون،بنده دارای زمین با ph 8/5 واب با ph٧/٥ هستم نهالهای من یک ساله هستن که در بهمن ٩٣ کاشتم در زمان کاشت کود گاوى دادم،دوره ابیاری ٢٠ رزه ،ابیاری گاها همراه با اسید هیومیک،حال میخواهم در پاییز مقداری کود مرغی به همراه گوگرد و همچنین در نوبتی دگر فولزایم پلاس اس پی بدهم .لطفا نظرتان در مورد این عملکرد بنده را بفرمایید .
با تشکر

سلام د هاشتون بالاست به نظر من کود مرغ چونکه آهک داره پ هاش رو بالا تر میبره از کود گوسفند استفاده کنید بهتره گوگرد آلی هم باعث میشه پ هاش خاک پایین بیاد فولزایم پلاس هم کود تقویتی و محرک رشد هست به نظر من روی پایین اومدن پ هاش توجه کنید بهتره چون با این پ هاش خیلی از ریز مغذی ها مثل آهن اصلا نمیتونه جذب بشه

حسین سه‌شنبه 3 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 01:58 ب.ظ

سلام. خوب ومفید بود

فردین یکشنبه 5 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 09:48 ب.ظ

سلام و تشکر از مطالب مفیدتون یه سوال داشتم . آیا گردوغبار میتونه باعث خشک شدن برگ درخت پسته و ایجاد لکه های سیاه رنگ در برگ شود با تشکر.

سلام باعث خشکی درخت نه نمیتونه دلیلش این باشه

مهدی مهدی زاده دوشنبه 13 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 01:03 ق.ظ

سلام علیکم خیلی خوشحال شدم امشب سایت باغبانی وزراعت شما را یافتم میخواستم درختای پسته ام را که حدود 120سال قدمت داره شاید هم بیشتر واصلا به آنها کود هم نداده ایم وشاید سالی 2 بار آب خورده بلاشه ودارای تنه قطور و پر شاخ و بگه وبدون میوه بُبرم سئوالم اینه میشه آونارو با همین شکل وشمایل دو باره احیا کرد یا باید برید وپیوند زد

سلام به نظرم ببرید بهتره درختی که سالیان زیاد هرس نشده و تغذیه مناسبی نداشته خیلی سخت دوباره احیاش کرد

مهدی دوشنبه 20 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 11:56 ب.ظ

در پی اچ بالا نباید ازکود گوسفندی استفاده کرد.

حمیدرضا گرگانی شنبه 25 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 03:28 ب.ظ

سلام من باغ پسته دارم .خاک باغم سفته.آبدهی هرهفت روزه.ازکودهاهم استفاده کردم ولی بازهم درختام رشدنمیکنند.باتوجه به سن انهاکه چهارساله اندهنوزبرای پیوند آماده نیستند.بایدچکارکنم؟لطفاراهنمای کنید.مرسی .متشکرم

سلام خاک رو باید سبک کنید معمولا تو زمستان آبشویی سنگین انجام میشه یا خاک رو با ماسه و کود حیوانی مخلوط کنید خاک سنگین خیلی ضرر داره واسه درخت

محمد علی انجم شعاع چهارشنبه 29 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 07:54 ب.ظ

باسلام وتشکر بابت مطالب خوبتان ما در کرمان باغ پسته 27 ساله داریم به همراه اب شور وتعدادی از باغات ما دارای پشته هایی در یک طرف درخت می باشد ودر طرف دیگر پشته ی زیادی ندارد و به صورت یک طرفه اب سنگین می خورند به نظر شما این روش بهتر است یا اینکه اب کنار تنه درخت برود؟

سلام آب باید اطراف درخت به صورت ۳۶۰ درجه چرخش کنهضمن اینکه ساقه به صورت مستقیم در معرض آب قرار نگیره

محمد علی انجم شعاع شنبه 2 آبان‌ماه سال 1394 ساعت 11:26 ب.ظ

سلام خیلی ممنون بابت راهنمایتان میخواستم ببینم شخم زدن زمین در زمستان توسط تراکتور باید چند بار صورت گیرد تا به ریشه ی درخت اسیب نرسد وهمچنین تیلر کردن در تابستان. باتشکر

سلام پای درخت رو که اشتباهه با تراکتور شخم زد چون به ریشه درخت آسیب میزنه اما با تیلر خوبه اوتم تو زمستان یا اواخر پاییز البته نباید توی یخ بندان زمین رو کولتیواتور کنید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد